torsdag 27. juli 2017

En mil hver tredje timer også kjent som Ultra interval ChallengeHva er dette? Det hele går ut på å løpe 10 km, hver tredje time, med start ved midnatt. Pace on Earth arrangerer nok en gang dette digitale eventen som skjer via Facebook og Instagram 22. juli 2017. 8 intervaller totalt: kl 00, 03, 06, 09, 12, 15, 18 og siste kl 21.

https://www.facebook.com/events/1465492836806747/?ti=icl
Etter nærmere ettersyn har jeg bare gjennomført alle de åtte intervallene to ganger, alle de andre ganger har jeg løpt 5-6 intervaller - ultradistansen er viktig å få med seg!


Hege fotograferer Liss


Alle de åtte intervallene ble gjennomført sammen med Liss og Hege. Tror vi alle tre syntes dette fungerte godt. Det to andre er mye raskere enn meg, men de tok mye hensyn og det er jeg veldig takknemlig for.


Liss fotograferer Hege - og slik går no dagan....


Dette er en form for mengdetrening som jeg får mye ut av. Man trener på flere nivåer, ikke minst mentalt. Det å orke å være så tilstede i så mange timer krever mye. Tidvis kan jeg nesten få litt fysisk vondt når jeg tenker på den tilstedeværelsen PG vil helst løpe i motsatt retning. Det var enklere de første gagene jeg løp ultra og ikke visste hva jeg gikk til, nå vet jeg det og må i større grad mobilisere. Når dagen likevel er her bretter jeg opp ermene og gjør jobben. I skrivende stund er jeg på vei til Öland for å gjøre nettopp det....


Dette er den niende gangen jeg deltar og her er beretningen fra det siste døgnet. Lenkene under intervallene er video fra rundene vi tok.
Intervall 1

Vi var veldig klare og gira da første intervall begynte. Planen var å holde seg til flatene. Ble litt mye løping hit og dit. Så bare det rett til spisebordet for mat og så sove så fort man kunne.

https://www.relive.cc/view/1095027729


Intervall 2

Våknet av alarmen, helt groggy og hadde 20 min på å bli klar. Alt var litt virrete og kroppen var nok litt usikker på hva som foregikk. Vel ute av døren så var den ikke lengre i tvil. Vi tok omtrent samme runde som første intervall. Overraskende varmt ute.

https://www.relive.cc/view/1095156708


Intervall 3

Tungt å komme seg ut. Sov i nesten en time før dette intervallet. Det var blitt helt lyst ute. Denne gangen valgte vi en litt annen rute. Akillessenen på venstre fot var hjertelig til stede under hele dette intervallet. Når vi kom inn var det tid for frokost.

https://www.relive.cc/view/1095247552
Intervall 4

Nå var det blitt dag og vi var klare for nye veier å løpe. Denne gangen var det også en del folk ute, så litt mere liv. 

https://www.relive.cc/view/1095394553
Intervall 5

Nå var det blitt midt på dagen. Lårene var gode og møre og BCAA gikk ned på høykant for å gi musklene til bistand. Mentalt godt å vite at vi nå var over halvveis. Trettheten hadde sluppet litt og kroppen skjønte at det nå var dag.

https://www.relive.cc/view/1095682254


Intervall 6

Ettermiddag. Varmen var skikkelig sommer og svetten rant godt når vi løp. Intervallet ble avsluttet med en svalende runde i vannsprederen som stod på plenen. Intervallet i seg var litt vakuum. Ferdig med mange, men fortsatt nødvendig å holde på energien.

https://www.relive.cc/view/1095991315
Intervall 7

Litt mentalt sliten og ville helst bare løpe rundt blokka. Det endte med at vi tok mesteparten av økten på den nyrenoverte Lambertseter idrettsbane, fantastisk å bare kunne løpe rundt og rundt og rundt. Fikk selskap av Helen på de siste rundene. 

Liss perset like gjerne på 10 km, med negativ splitt på dette intervallet. Imponerende.

https://www.relive.cc/view/1096318810
Intervall 8

Dette var klart det tyngste intervallet og det som tok lengst tid. Det var ikke lett å få bena til å lystre, men etter 2-3 km var jeg varm nok til at det ble litt flyt over det hele. Avsluttet denne økten på Lambertseter idrettsbane. Deretter ble det en sving innom rema1000 for en jubel-is, på vei hjem. Bena bare løp og løp - veldig god avslutning på døgnets intervaller.

https://www.relive.cc/view/1096580909For å runde det hele av, så startet jeg den nye uken med å nå dag 400 i min runstreak og jeg var den som hadde løpt lengst i løpegruppa Midtlivskirse i lycra. God start på uken, som nå fortsetter med løpe-eventyr på Öland....

Riktig god helg!!!

1 kommentar: