lørdag 9. april 2016

Stiløping i Østmarka



Mens resten av løpenorge var på tur med Thomas Stordalen, klatret rundt i Baneheia i Kristiansand, løp ultraintervaller på Røyse eller satte PB i Holmestrand hel- og halvmaraton, så var vi tre stykker som valgte kosetur på blåstier i Østmarka denne april lørdagen. Ryktes også en var og på stolpejakt. Det skal innrømmes at vi traff andre løpere også, men det var nok siste rest.




Å løpe rundt på snøfrie stier er nok til å sende løpe-euforien helt til topps. Da vi hadde løpetrening på torsdag løp vi mye lettere enn denne turen, likevel opplevde jeg den som fryktelig tungt akkurat da. Men selv  med bratte stigninger og juv å klatre ned så var føttene lette og kroppen samarbeidsvillig denne lørdagen. Merkelig hvor forskjellig dagsform kan være.



Helen og jeg startet hjemmefra og traff på Siw på Skullerudstua. Derfra løp vi opp mot renseanlegget og fortsatte videre langs flykningeruta opp Rundvann.



Derfra fortsatte vi mot Langvann, før vi vendte skoene nordover mot rasteplassen øst for Ødegården.
Så løp vi på høydedraget over Slettfjellet til Sarabråten. Så rundet vi nordenden av Nøklevann og fortsatt opp korketrekkeren og videre mot Østmarkssetra.



Ved parkeringen til Østmarkssetra tok vi av til venstre og fortsatt på veien mot Haraløkka. Vi begynte å kjenne turen nå og visste at belønningen ikke var langt unna.




Vel fremme på Rustadsaga kjøpte vi kanelboller - verdens beste etter min mening.
Lykken er å kunne avslutte med rolig jogg, mens man gomler på kanelbolle og skravler i vei.
Så det var akkurat det vi gjorde på vei tilbake til Skullerudstua, hvor vi avsluttet turen, med henholdsvis 15 km og 17 km i bena.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar