søndag 3. april 2016

Restitusjonsgulrotkake - Glutenfri




300g finrevet gulrot

1 godt moden banan
6 dadler uten stener

200g kikertmel
300g havremel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts ingefær

5 egg
1 dl sukrin
3.5 dl skummet melk

1/2 dl nøytral olje
  
                                                         
                                                                      O-0-O


1. Finriv gulrøttene

2. Kjør banan og dadler til krem med stavmikser eller i kjøkkenmaskin

3. Bland alt det tørre

4. Pisk egg og Sukrin til luftig eggedosis, rør så inn melken

5. Tilsett det tørre

6. Tilsett revet gulrot 

7. Tilsett banan- og daddelkremen og tilslutt rør inn oljen

Hell røren i smurt form. Stek i 60 min på 175 grader, midt i ovnen. Den vil være litt deigete i midten til den er helt avkjølt.

Passer perfekt til restitusjonsmat etter 20 km på leirete stier. Kan også spises sammen med ostekrem.



Kilde: Oppskriften er en kombinasjon av Verdens beste gulrotkake, i boken A Piece of cake av Leila Lindholm 2011, og Myk gulrotkake med krydder av Maria Arlén Larsen, i Det nye shape up - april 2016.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar