1 godt moden banan
6 dadler uten stener
200g kikertmel
300g havremel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
5 egg
1 dl sukrin
3.5 dl skummet melk
1/2 dl nøytral olje
O-0-O
1. Finriv gulrøttene
2. Kjør banan og dadler til krem med stavmikser eller i kjøkkenmaskin
3. Bland alt det tørre
4. Pisk egg og Sukrin til luftig eggedosis, rør så inn melken
5. Tilsett det tørre
6. Tilsett revet gulrot
7. Tilsett banan- og daddelkremen og tilslutt rør inn oljen
Hell røren i smurt form. Stek i 60 min på 175 grader, midt i ovnen. Den vil være litt deigete i midten til den er helt avkjølt.
Passer perfekt til restitusjonsmat etter 20 km på leirete stier. Kan også spises sammen med ostekrem.
Kilde: Oppskriften er en kombinasjon av Verdens beste gulrotkake, i boken A Piece of cake av Leila Lindholm 2011, og Myk gulrotkake med krydder av Maria Arlén Larsen, i Det nye shape up - april 2016.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar