søndag 8. februar 2015

Kilometersanking

Noen ganger går både plan A og B i vasken og da er det greit å lage en ny plan.
Etter å ha testet et treningsprogram som både var mye, lite variert og ikke minst rigid, så var det åpenbart at det å hente seg inn etter Bislett i november vil ta en del mer tid enn først antatt. Videre trening må da foregå på en måte som både trener opp, men som samtidig gir kroppen mulighet til restitusjon. Lykken er å ha tilgang til dyktige og erfarne løpere som kan vise retning og bremse meg når det bærer galt av sted.


I går ble det langtur til Hvervenbukta. Fantastisk løpetur i et par varmegrader, tidvise vindkast, men nesten fønvind. Piggskoene har fått jobbe jevnt og trutt så langt denne vinteren. Det var godt å kjenne solen varme i ansiktet, til tross for isen som slo inn mot stranden.


Slike vinterdager er det bare å komme seg ut og nyte lyset. Vi traff mange som både løp og syklet i det fine været, gikk også rykter om store innrykk av skiløpere i markaområdene rundt bykjernen. Å løpe på en kyststi vinterstid er like befriende som om sommeren. 


Det er godt med rolige langturer, der kroppen får jobbe samtidig som forbruket er overkommelig.
Det er nærmest en litt sjelelig opplevelse å løpe i slike områder med så vakkert lys, blir mer anpusuen av det enn selve løpingen.


Søndagsturen gikk langs en av de permanente vandringsløypene som finnes rundt omkring i Oslo.
Vi var seks stykker som startet på Majorstuen og gikk hele vandringen i flokk og følge. Tenker at det å gå en langtur er en god form for alternativ trening.


Solen tar godt rundt omkring. Flere steder var det tydelige knapper og skudd på busker. I solrike skråninger var det flere tegn på at våre bare er noen uker unna. Likevel det er fortsatt vinter og det var mye holke. Så det å holde seg på bena var en god konsentrasjonsoppgave. Burde sikkert tatt piggsko, men var redd for at det var for mye bare strekninger i sentrum.


En stopp innom den lille kokosbollefabrikken er obligatorisk når man går denne veien. Siden jeg ikke hadde observert noe morsdagskake i kjøleskapet hjemme, så føltes det berettiget å ta med noen kokosboller hjem. Smakte som vanlig helt fortreffelig!


Fossen ved Hønselovisa er et flott skue midtvinters også. Det var flott isformasjoner i fossen, naturens eget kunstverk. Det var også yrende andeliv langs hele Akerselva. Tydelig at endene ved Østensjøvannet har midlertidig bosted her. 


Det var også masse folk på markedet på Blå. Vi svingte en kort tur innom. Alltid mye spennende å se.
Av de mer eksotiske opplevelsene var den asiatiske damen som spaserte opp elven med sin kjære, på bena hadde hun lakkpumps - det var godt og glatt, så er veldig imponert over hennes stødige gange...


I sentrum var det bare drosjene som stod i kø. Det var søndagsstille og temperaturen var falt litt da vi kom dit. Skylaget stengte solen ute, så tempoet økte på vei videre ned Karl Johan og opp mot slottet, Bygdøy Allé og over Gimle med retning Vigelandsmuseet og Frognerparken.


Vi avsluttet vandringen med kanelbolle.

Totalt har jeg sanket 47.59 km denne uken, 13.9 km var gange.
Variert trening ser ut til å være en god formel for å holde på motivasjonen. Så nå kommer jeg til å legge vekt på variert trening, det setter også hodet pris på. Mentalt sett må jeg nemlig jobbe mye mer for å klare distansene. Nysgjerrigheten er nok mettet i forhold til hvor langt jeg kan løpe, så jeg må finne andre måter å holde det ved like. Lever som alltid i håpet om at en dag blir det lett å løpe...

Ha en riktig god løpeuke!











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar