tirsdag 2. juli 2013

Langtur og verdens beste Pizza


I dag er det tirsdag og det betyr Ekebergjoggen. De har holdt på siden slutten av forrige løpebølge og holder på hele året, alltid noen som møter opp, selv i sommerferien...

Vi er to som er naboer, så vi bestemte oss, igjen, for å løpe hjem. Det er en distanse på 10 km +
Det er en behagelig løype, men krever sin kvinne.


Vi løp fra bommen ved EKT-rideskole, turveien bort til Ekeberg Camping og over veien til Ekeberg skole. Begge hadde litt tunge ben og viljen måtte også overbevises litt i starten. Rett før vi løp av gårde hadde det akkurat sluttet å regne, i det solen gjorde en gjesteopptreden ble det brått lummert.

Veien fra Ekeberg gikk videre fra Simensbråten og i behagelig nedoverbakke mot Ryen. Deretter fortsatte vi opp til Manglerud. Bakken der er seig, men vi skulle godt over toppen før vi innvilget gå/drikkepause, vi var begge enige om at den benken vi liker å ha passert må ha blitt flyttet på ;)


Deretter bare det i ny nedoverbakke langs ringveien og over broen mot Bryn. Vi fortsatte så over Harry Fetts vei og la kursen mot Østensjøvannet. Da vi nådde nordenden var det på tide på ny drikkepause. 

Det er åpenbart løpetid nå om dagen, for mens vi løp langs østbredden av Østensjøvannet traff vi på utrolig mange puljer med damer som var ute og løp i ulikt tempo, det var også noen småpuljer med menn  også.
Da vi kom over mot Bogerudmyra var tempoet godt, men vi begynte å merke litt motstand i bena, å stoppe var ikke et alternativ, men en ny pause kom etter Rustad skole.

Siste strekket hjem fra Langerud var kanskje i et noget labert tempo, men det var godt å kunne løpe litt ned.
Etter 1 time og 23 minutter hadde vi altså tilbakelagt 10,58 km, all grunn til å være fornøyd med dagens innsats.



Ingenting er så godt som Pizza etter en slik tur. Og denne  er ekstra god. Disse lages med  helkornshvete Tortillas (Santa Maria) som bunn. Her er mitt fyll pr tortilla:

1ss pizzasaus fra Peppes, 
Finhakket oregano og basilikum blandes inn i osten
1 skive pepperoni  i småbiter
2 skiver løvtynn baguettskinke
2 asparges i småbiter
fersk ananas i biter



 Stekes midt i ovnen på 210 grader i 5-6 minutter ved varmluftsovn, litt lengre uten.


Da er det bare å ønske en fortsatt fin uke :D



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar