søndag 26. januar 2014

Langtur på en søndag


I dag ble det en god langtur. Har jo skjønt at lange kilometere må bygges systematisk. Pia er sporty som alltid og ble med. Utgangspunktet var at det skulle være langt, men ikke for langt. Også greit med variasjon til hvor vi vanligvis løper med Ekebergjoggen på tirsdager og torsdager.


Vi startet på Ekeberg og satte kursen mot Ryen. Det snødde ganske tett over sletta, praten gikk lett og tempo var rolig.


Vi fortsatte videre mot Manglerud og Høyenhall, der løp vi over broen ved Brynsenteret og fortsatte videre mot Brynseng.


Vel nede på Bryn fulgte vi gangveiene som går gjennom Ensjø. Det var etterhvert mye mennesker ute. Hunder på tur, barn på aktetur med foreldrene og flere som testet skiene sine. 


Vi fulgte Alnaelven helt til togskinnene tok over, så dreide vi inn på Vålerenga og passerte den flotte kirken som rager på en liten høyde. Derfra bar det ned til Galgeberg.

Etter innkjøp av litt vann, bar det videre inn mot Dyvekes bro og Oslo ladegård. Der tok vi til venstre og begynte vår ferd i retning Kongsveien. Så begynte stigningene.


 Dette strekket fungerer for meg i tre etapper. Første går fra bunnen og opp til Sjømannskolen, der flater det ørlitegrann før neste etappe som går opp til parkeringen ved Utsikten. Også her en liten utflating før strekket opp til Jomfrubråten. Siste strekket kan være mentalt seigt, men er rettere enn de to foregående. 

Litt måking av fortauene oppover der hadde gjort seg. Løp der på fredag også, da var det heller ikke målt, så ganske jobbigt opp der.


På flatene mot Holtet var det mulig å strekke ut litt å øke farten. I dag var det lite trafikk, men på fredagene pleier bilene å stå i lang kø pga lyskrysset og trikken.

Vi løp opp Raschvei  også, kjente det godt i lårene, de var ganske sure etter to gode stigninger. På toppen løp Pia av for å løpe hjem, hun logget totalt 14.7 km. Jeg fortsatte over Karlsrud og Lambertseter og endte på 16.8 km.


Ellers i uken
Tirsdag ble det 8.13km løping i snøvær

Torsdag løp vi intervall 10 x 33 sekunder totalt ble det 6.46 km

Fredag løp jeg hjem fra jobb, 9.29 km

Med dagens økt ble det totalt 40.71km denne uken


Avslutter med dagens middag.
Ha en fortsatt fin søndagskveld!

2 kommentarer:

  1. 16km er imponerende på vinterføre, man blir så stiv i lårene.
    Og i hodet av all spølinga. Treningseffekten er dobbel - altså verd 30 på asfalt.
    ( - det er det jeg sier til meg selv, - og går fem på -)

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett