fredag 2. august 2013

Guidet løpetur i Paris - Sommerens høydepunkt!

Nå er det bare noen få stunder igjen av sommerferien for min del. Mandag morgen er det tilbake på jobb, og det er egentlig godt - ikke minst det å faktisk ha en jobb å gå til, men det er et helt annet tema.
Jeg har trent jevnt og trutt gjennom hele ferien, det handler ikke om å være flink, men å ha ro i kroppen og hodet  til å være med på alt annet også. Jeg blir både rastløs og distré dersom aktivitetsnivået er for lavt.


Så hva har vært ditt treningshøydepunkt denne sommeren?
Jeg vet hva mitt har vært; Guidet løpetur i Paris - helt fantastisk! Dette er noe flere storbyer i Europa har og anbefales på det sterkeste dersom du liker å løpe. Vi gjorde tilsvarende på en tur til London i fjor. De fleste har også ulike type turer man kan velge i.

Vår tur i Paris hadde utgangspunkt i Hotellet vårt; Hotel Eearaude Madeleine Plaza , et lite og veldig koselig hotell, med sentral beliggenhet. Vi hadde rom i 5 etage med balkong - luksus. Guiden Jean-Charles møtte oss i lobbyen  kl 8 klar for en opp mot 10 km tur. Vi kom ikke gjennom hele, sikkert fordi vi løp litt sakte og han hadde så mye han ville fortelle :0) Som Bergenserene sier: Du, så gøy!!Vi løp fra hotellet og i rettning Eiffeltårnet. Vi løp til place de Concorde som lå rett ved hotellet og løp videre gjennom parken i nedre del av Champs Elysee. Sistnevne var pyntet og det var tribuner over alt, klart for militærparaden på Nasjonaldagen 14. juli.
Vi passerte nedgangen til tunnelen der Prinsesse Diana døde og videre inn i sjarmerende gater før vi stod på plassen uten for Musée Galliera med en flott utsikt mot Eiffeltårnet. Plassen vi står på har angivelig det beste stedet i Paris å drikke kaffe. Men denne var stengt og ryddet bort pga forberedelser til 14 juli.På vei ned løp vi gjennom en liten hage i Japansk stil, som heter Jardin Du Trocadero, helt nydelig!


 Til slutt endte vi ved Eiffeltårnet og kunne faktisk ta på det. Vi løp videre mellom alle turisten som stod i kø for å komme opp i tårnet og rett under Eiffeltårnet - for en opplevelse.


Vi løp vider  mot Place des Invalides og langs elven Seinen. Dette er nærmest et slott som har huset sårede soldater og krigsveteraner. Nå ligger det som en del av det indre Paris, men da det gang det huset 3000 menn, lå det uten for Paris' bygrense og soldatene som var preget av krigenes opplevelser var dermed ikke til sjenanse for byens befolkning. Kuppelen i bakgrunnen er dekket av 22 kilo med gullblader.


I juni ble en lang biltrase langs seinen stengt og gjort om til løpebane, det er til og med målt opp 100 m bane der og i helgene kommer det ofte profesjonelle trener som tar tiden på deg og gir råd om løping - helt gratis.

Vi løp videre ned til Jardin de Toulieres og nesten helt til Louvre. Vi løp over en av flere broer som er prydet med hengelåser med navn eller initialer - en forevigelse av kjærlighet.På motsatt side av Seinen passerte vi D'orsay museet, kjent for alle sine impresjonistiske malerier. Det er hit man anbefales å gå i stede for til Louvre både på grunn av lange køer og fordi impresjonistene ikke er like innestengt som for eksempel Mona Lisa...På vei tilbake til hotellet løp vi forbi det franske justisdepartementet og på en av veggene henger det en offisiell meter, skåret ut i marmor. Utrolig morsomt. Så der kan man gå og kontrollere at det man tror er en meter faktisk er det. Før i tiden gjorde folk stadig slike kontroller etter at Napoleon den første innførte det metriske system.


Da vi kom tilbake fra løpeturen konstanterte mannen i skranken på hotelle tat det beste ville være at vi fikk frokost opp på rommet, siden det ikke var lenge til frokostserveringen stengte. Dermed ble det frokost på balkongen i morgensol - deilig.Løpeturen var en veldig fin måte å få oversikt over Paris på. Vi hadde mange flotte opplevelser og gikk i snitt 15 km hver dag. Denne byen har mengder av opplevelser å by på. Vi reiste hjem med formiddagsflyet søndag 14.juli. Denne lille esken med praliner og hilsenen stod på rommet vår da vi kom tilbake fra Monmartre lørdag ettermiddag.Vi hadde tre hele dager til rådighet i Paris, så det ble intensive dager, men en suveren opplevelse. Den guidede løpeturen gav virkelig en super start på ferien. Har flere andre byer jeg også har lyst til å besøke og bli guidet igjennom, løpende i joggesko. Ser også at jeg snart må tilbake til Paris - kanskje velge en av de andre turene, reise til toppen av Eiffeltårnet og kanskje bruke en hel dag inne på Louvre...
Hvis dette frister kan du lese om andre turer Jean-Charles har foretatt på bloggen hans...

Au Revoir!


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar